Toebehoren
|
S t o o m b a k k e n
|
|
Voordelen: Stoombakken bieden heel wat voordelen bij het bakken van krokante producten zoals pistolets,
stokbroden en sommige broodsoorten.
De juiste hoeveelheid stoom zorgt voor extra volume, een fijne krokante korst en een mooie glans.
Hoe werkt het? Je plaatst de stoombakken in de koude oven om ze vervolgens mee op te warmen met de oven. Direct na het vullen van de oven met
het deeg, giet men een bepaalde hoeveelheid water in de stoombak. Binnen de 30 seconden zal al het water omgezet worden in stoom.
Vervolgens geeft het recept aan wanneer je de dampsleutel dient te openen om de stoom en het bakvocht te verwijderen.
Hoeveel stoombakken heb je nodig? De stoombak produceert enkel stoom in het gedeelte van de oven waar je het plaatst. Wil je dus op 2 stenen pistolets
bakken dan heb je 2 stoombakken nodig.
Onderhoud: De stoombakken vragen geen specifiek onderhoud. Bij kalkrijk water kan het nodig zijn dat je na ruime tijd even ontkalt met wat
azijn.
|
|
B a k p l a t e n
|
|
Onze bakplaten, vervaardigd uit zwarte plaat van 1,20mm dik, zijn van dezelfde kwaliteit als die in de bakkerijen.
Men gebruikt ze voor alle degen waar suiker, boter, melk, eieren, enz. in verwerkt zijn. Vetstof en suiker branden anders in de steen.
We hebben ze in verschillende afmetingen aangepast aan onze ovens en rijskasten.
Onderhoud: Wanneer men rechtstreeks op de bakplaat bakt dient men deze nadien droog te wrijven met wat keukenpapier. Aangekoekte bakresten kan men
verwijderen met een platic krabber. Bakplaten nooit afwassen anders gaan ze roesten. Het onderhouden van de bakplaat kan geminimaliseerd worden door het gebruik van
een bakvel, dit bevorderd ook de levensduur van de bakplaat.
|
|
B a k v e l l e n
|
|
Deze worden gebruikt ter bescherming van de bakplaten; ze hebben dezelfde werking als bakpapier maar zijn veel
steviger.
Levensduur: gemiddeld 5 jaar bij particulier gebruik.
Bakvellen worden ook gebruikt voor het inschieten van stokbroden en pistolets. Het bakvel glijdt dan vanaf een houten plank op de steen samen met de pistolets.
Onderhoud: Na gebruik de bakresten verwijderen met keukenpapier. Sporadisch afwassen mag, daarna zeer goed afdrogen.
|
|